“Ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα!” Project της Α’ δημοτικού με θέμα την υγιεινή διατροφή

Αρχικά διά ζώσης και ύστερα διαδικτυακά, ανακαλύψαμε μέσα από ευχάριστες δραστηριότητες τους βασικούς κανόνες για μια σωστή και ισορροπημένη διατροφή, καθώς και τα οφέλη της.

Αναλύσαμε την πυραμίδα διατροφής, φτιάξαμε μηλαράκια για να μας θυμίζουν ότι «Ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα!» και τραγουδήσαμε για την υγιεινή διατροφή.

Παρακολουθήσαμε σχετικά βίντεο και παραμύθια. Ζωγραφίσαμε το «φανάρι της διατροφής», καθώς και άλλες ζωγραφιές. Πήραμε κουτάλες και μπολ και μέσα από το τραγούδι γίναμε με τη φαντασία μας μικροί μάγειρες.

Προτείναμε στους γονείς μας συνταγή για υγιεινές μπάρες δημητριακών, τις οποίες υπό άλλες συνθήκες θα φτιάχναμε όλοι μαζί στην τάξη μας… Ο κάθε μαθητής παρουσίασε το απογευματινό του κολατσιό εξηγώντας γιατί το επιλέγει.

Στη διαδικτυακή μας τάξη φιλοξενήσαμε τον κ. Απόστολο Τσανταρλιώτη, νοσηλευτή ΠΕ με μεταπτυχιακό στην «Κλινική Διατροφή» του Τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου, ο οποίος μοιράστηκε μαζί μας τα βασικά στοιχεία μιας καλής και ισορροπημένης διατροφής και μας πρότεινε καλές διατροφικές συνήθειες που μπορούμε εύκολα να βάλουμε στην καθημερινότητά μας.

Συζητήσαμε και διαπιστώσαμε και πάλι τα σημαντικά οφέλη της σωστής διατροφής για το μέλλον μας.

Τώρα πια έχουμε βάλει ακόμα έναν στόχο: επιλέγουμε νόστιμες και υγιεινές τροφές και είμαστε δυνατοί και χαρούμενοι!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.