Σημαντική διάκριση με κατάκτηση της πρώτης θέσης πανελλαδικά για μαθητές του Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων μας!

Με μεγάλη χαρά η ομάδα μαθητών Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων πληροφορήθηκαν ότι το «Ταξιδεύοντας στην Χάρτα του Ρήγα», το εκπαιδευτικό επιτραπέζιο παιχνίδι που δημιούργησαν, πρώτευσε στον 1ο Μαθητικό Διαγωνισμό Δημιουργίας Επιτραπέζιου και Ψηφιακού Αφηγηματικού Παιχνιδιού του Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας. Είναι μια σημαντική διάκριση για τα εκπαιδευτήριά μας, καθώς στο συγκεκριμένο διαγωνισμό συμμετείχαν σχολεία από όλη την Ελλάδα.


Το επιτραπέζιο δημιουργήθηκε με αφορμή το φετινό αφιέρωμα στα διακόσια χρόνια από την Επανάσταση του 1821 και στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος για το 2020-21.
Στο πρόγραμμα αυτό, ομάδα μαθητών της Α΄ και της Γ΄ Γυμνασίου του σχολείου μας δημιούργησαν ένα ομαδικό επιτραπέζιο παιχνίδι στρατηγικής, ρόλων και γνώσεων βασισμένο σε πραγματικά ιστορικά γεγονότα. Το παιχνίδι διαδραματίζεται σε μια μικρογραφία της Χάρτας του Ρήγα Βελεστινλή. Μέσα από διαδρομές στα προεπαναστατικά Βαλκάνια οι Έλληνες προσπαθούν να διαδώσουν το μήνυμα ελευθερίας του Ρήγα και οι Οθωμανοί με τη σειρά τους προσπαθούν να τους εμποδίσουν.Παρ’ όλα τα εμπόδια που προέκυψαν κατά τη φετινή σχολική χρονιά λόγω της πανδημίας και τις αντικειμενικές δυσκολίες που αντιμετώπισαν, οι τρεις ομάδες μαθητών (Σεναρίου, Δοκιμών, Κατασκευής) αξιοποίησαν τον προσωπικό τους ελεύθερο χρόνο και μετά από μήνες προσπάθειας κατάφεραν να ολοκληρώσουν το έργο τους παραδίδοντας ένα άρτιο αποτέλεσμα. Οι προσπάθειές τους τελικά δικαιώθηκαν με τη χθεσινή τους διάκριση και με το πρώτο βραβείο στην κατηγορία των Γυμνασίων!

Οι τρεις ομάδες είναι:


ΟΜΑΔΑ ΣΕΝΑΡΙΟΥ

Πολίτης Διονύσιος, Βαρσαμή Κάλλι, ΜάντζιοςΑλέξανδρος,Τσάκωνας Χρήστος, Καραστέργιος Ευάγγελος


ΟΜΑΔΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ

Βοβός Νικόλαος, Κούτρα Ηλιάννα, Μπιθέλη Αντωνία, Τσιμπούκη Δέσποινα, Τσιμπούκη Ζωή, Βαρσαμή Άρια


ΟΜΑΔΑ ΔΟΚΙΜΩΝ

Γιαλέρνιος Αριστοτέλης, Μάντζιος Παναγιώτης,Στολάκης Βασίλειος, Τριτάρης Σωκράτης


Τα Εκπαιδευτήρια «Αναγέννηση» τους συγχαίρουν για τη συνέπεια, την προσήλωση που επέδειξαν στο στόχο τους και τη διάθεση να ξεπεράσουν τις δυσκολίες της εξ αποστάσεως συνεργασίας. Σε αυτή τους τη διαδρομή έκαναν τις γνώσεις τους παιχνίδι και απέδειξαν πως μπορούμε να παραμένουμε δημιουργικοί ακόμα και στις πιο αντίξοες περιστάσεις!


Θερμές ευχαριστίες οφείλονται στην υπεύθυνη του Πολιτιστικού Προγράμματος κα Ελβίρα Λοτσάρη, για το συντονισμό της ομάδας των μαθητών, στον κ. Κωνσταντίνο Γιωτσόπουλο, Διευθυντή του Γυμνασίου, για τη συνεισφορά του στο ιστορικό πλαίσιο του παιχνιδιού, στην κα Ελένη Ζαρίφη, υπεύθυνη επικοινωνίας των Εκπαιδευτηρίων, για τη συμβολή της στο σενάριο του παιχνιδιού και στον κ. Τζανέτο Τζανέτο για την πολύτιμη βοήθειά του στην υλοποίηση του. Τους ευχόμαστε πάντα επιτυχίες!
#Winner #schoolproject #επιτραπεζιο #200χρόνια #ηΣχολικήΣουΟικογένεια #anagennisiike

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.