Διεθνής Μαθηματικός Διαγωνισμός Καγκουρό 2020

Το Σάββατο 21 Μαρτίου 2020 και ώρα 9:00 π.μ. – 10:30 π.μ. θα πραγματοποιηθεί ο Διεθνής Μαθηματικός Διαγωνισμός «Καγκουρό» στα Εκπαιδευτήριά μας, τα οποία είναι και το μοναδικό Κέντρο Εξέτασης στην Αχαΐα.

Ο Διεθνής Μαθηματικός Διαγωνισμός «Καγκουρό» είναι ο μεγαλύτερος εκπαιδευτικός διασκεδαστικός διαγωνισμός στον κόσμο, με συμμετοχή 6,5 εκατομμυρίων μαθητών από 70 χώρες. Η Ελλάδα άρχισε να συμμετέχει στον διαγωνισμό από το Μάρτιο του 2007
Η φιλοσοφία του διαγωνισμού βασίζεται στην αρχή ότι τα Μαθηματικά είναι μία κουλτούρα η οποία πρέπει να παρέχεται σε όλους. Ειδικά, επειδή τα Μαθηματικά καλλιεργούν την σκέψη και φέρνουν πνευματική ικανοποίηση, δεν πρέπει να απευθύνονται μόνο σε λίγους.
Στο διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος όλοι οι μαθητές από τη Β΄ Δημοτικού μέχρι τη Γ΄ Λυκείου.
Τα θέματα στα οποία διαγωνίζονται δεν απαιτούν ειδικές γνώσεις μαθηματικών και δεν απευθύνονται μόνο σε μαθητές με ιδιαίτερη κλίση στα Μαθηματικά. Ο κοινός νους, η καθαρή σκέψη και η αγάπη για τα Μαθηματικά είναι αρκετά εφόδια για να αντιμετωπίσει κανείς τα θέματα του διαγωνισμού.
Όλοι οι μαθητές που παίρνουν μέρος στο διαγωνισμό λαμβάνουν δώρα με εκπαιδευτικό περιεχόμενο, ανεξάρτητα από την επίδοσή τους, και μια βεβαίωση συμμετοχής.
Επιπλέον, ένας στους έξι διαγωνιζόμενους παίρνει επιπρόσθετα συμβολικά βραβεία με βάση την επίδοσή του.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ:

Δήλωση Συμμετοχής

Οδηγίες προς τους Συμμετέχοντες

Δείγματα Θεμάτων

Επίσημη ιστοσελίδα του Καγκουρό

Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 2610224260 και στο email info@anagennisiedu.gr.

2 thoughts on “Διεθνής Μαθηματικός Διαγωνισμός Καγκουρό 2020

 1. Ο/Η George kordos λέει:

  Γειά σας ήθελα να ξέρω αν λειτουργούν καλοκαιρινά τμήματα για τάξεις λυκείου. Έχω 2 κόρες εδώ στην Αυστραλία πού θέλω να τελειώσουν το λύκειο στην Ελλάδα.Ειναι Δευτέρα και Τρίτη λυκείου.Ευχαριστω.

  1. Ο/Η admin λέει:

   Καλησπέρα σας.
   Επικοινωνήστε μαζί μας στο 2610224260 από Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 8.30 – 14.30 ή στείλτε μας στο email του σχολείου (info@anagennisiedu.gr) ένα τηλέφωνό σας να επικοινωνήσουμε εμείς μαζί σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *