Διεθνής Μαθηματικός Διαγωνισμός «Καγκουρό» 2021

Ο Διαγωνισμός Καγκουρό προγραμματίζεται για μετά τις διακοπές του Πάσχα, και συγκεκριμένα για το Σάββατο, 22 Μαΐου 2021 στις 9 το πρωί, ευελπιστώντας να γίνει με τη φυσική παρουσία των μαθητών στα Κέντρα Εξέταση. 

Όμως, πρέπει να έχουμε ανοικτή και την εκδοχή να γίνει ξανά ηλεκτρονικά (το απευχόμαστε), πράγμα που θα συναποφασίσουμε στο μέλλον, αν χρειαστεί.

 Τα Εκπαιδευτήριά μας είναι το μοναδικό Εξεταστικό Κέντρο του Διαγωνισμού στην Αχαΐα και οι εγγραφές έχουν ήδη ξεκινήσει με καταληκτική ημερομηνία την 29η Απριλίου 2021.

Για την ακριβή διαδικασία εγγραφής πατήστε την εικόνα “Εγγραφή”

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ:

ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ

Ο Διεθνής Μαθηματικός Διαγωνισμός «Καγκουρό» είναι ο μεγαλύτερος εκπαιδευτικός διασκεδαστικός διαγωνισμός στον κόσμο, με συμμετοχή 6,5 εκατομμυρίων μαθητών από 70 χώρες. Η Ελλάδα άρχισε να συμμετέχει στον διαγωνισμό από το Μάρτιο του 2007
Η φιλοσοφία του διαγωνισμού βασίζεται στην αρχή ότι τα Μαθηματικά είναι μία κουλτούρα η οποία πρέπει να παρέχεται σε όλους. Ειδικά, επειδή τα Μαθηματικά καλλιεργούν την σκέψη και φέρνουν πνευματική ικανοποίηση, δεν πρέπει να απευθύνονται μόνο σε λίγους.
Στο διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος όλοι οι μαθητές από τη Β΄ Δημοτικού μέχρι και  τη Γ΄ Λυκείου.
Τα θέματα στα οποία διαγωνίζονται δεν απαιτούν ειδικές γνώσεις μαθηματικών και δεν απευθύνονται μόνο σε μαθητές με ιδιαίτερη κλίση στα Μαθηματικά. Ο κοινός νους, η καθαρή σκέψη και η αγάπη για τα Μαθηματικά είναι αρκετά εφόδια για να αντιμετωπίσει κανείς τα θέματα του διαγωνισμού.
Όλοι οι μαθητές που παίρνουν μέρος στο διαγωνισμό λαμβάνουν δώρα με εκπαιδευτικό περιεχόμενο, ανεξάρτητα από την επίδοσή τους, και μια βεβαίωση συμμετοχής.
Επιπλέον, ένας στους έξι διαγωνιζόμενους παίρνει επιπρόσθετα συμβολικά βραβεία με βάση την επίδοσή του.

Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 2610224260 και στο email info@anagennisiedu.gr.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *