Έναρξη σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης για μαθητές Γυμνασίου – Λυκείου

Αγαπητοί γονείς,

οι εξελίξεις που προκύπτουν δοκιμάζουν τις αντοχές μας για ακόμα μία φορά στην  αναμέτρησή μας με την πανδημία. Χρέος μας απέναντι στους μαθητές μας είναι η διατήρηση της καθημερινής επαφής με τους συμμαθητές τους, τους καθηγητές και το εκπαιδευτικό αντικείμενο. Θα είμαστε δίπλα τους εκπαιδευτικά και ψυχολογικά μέχρι να ξεπεράσουμε και αυτό τον σκόπελο.

Η νέα αυτή συγκυρία μας βρίσκει έτοιμους να προσαρμόσουμε στα νέα δεδομένα το ωρολόγιό μας πρόγραμμα και να εφαρμόσουμε για μια ακόμα φορά την εξ αποστάσεως διδασκαλία. Η προηγούμενή μας εμπειρία είναι πολύτιμος βοηθός και όλοι οι συνάδελφοι είναι προετοιμασμένοι από την αρχή της χρονιάς για αυτό το ενδεχόμενο.

Για την περίοδο που θα διανύσουμε επιλέξαμε την πλατφόρμα zoom meetings. Το ωρολόγιο πρόγραμμα κάθε τάξης παραμένει ως έχει με μόνη διαφοροποίηση τη χρονική έκταση της διδακτικής ώρας, η οποία δεν θα ξεπερνά τα 40 λεπτά. Για το λόγο αυτό επισυνάπτεται το ωρολόγιο πρόγραμμα κάθε τάξης με υπερσυνδέσμους (links) ανά μάθημα. Ο κάθε μαθητής είναι υποχρεωμένος να επιλέγει την καθορισμένη ώρα το αντίστοιχο μάθημα και θα ανοίγεται με τον φυλλομετρητή του (browser) η σελίδα του zoom meetings. Σε αυτή θα τον υποδέχεται ο αντίστοιχος εκπαιδευτικός. Για τα παραπάνω πραγματοποιήθηκε σήμερα ενημέρωση των παιδιών.

Για τυχόν δυσκολίες σύνδεσης των μαθητών παρακαλούμε να επικοινωνήσετε άμεσα μαζί μας. Παρακαλούμε για την κατανόησή σας τις πρώτες ημέρες εφαρμογής της νέας εφαρμογής μέχρι να ξεπεραστούν πιθανά τεχνικά εμπόδια.

Σας ευχαριστούμε θερμά για τη μέχρι τώρα συνεργασία.

Η εκπαίδευση δεν μπαίνει σε καραντίνα!

Με εκτίμηση,

Οι διευθυντές Γυμνασίου-Λυκείου

Κωνσταντίνος Γιωτσόπουλος

Νικόλαος Μονάντερας

Αφήστε μια απάντηση