Β’ & Γ’ Λυκείου: Επίσκεψη στο Δικαστικό Μέγαρο

Οι μαθήτριες και οι μαθητές της Β΄ και Γ΄ Λυκείου του τμήματος των Ανθρωπιστικών Σπουδών του σχολείου μας επισκέφθηκαν το Δικαστικό Μέγαρο και συγκεκριμένα το Εφετείο Πατρών. Εκεί είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά την εκδίκαση υποθέσεων που αφορούσαν κακουργήματα, γνωρίζοντας και κατανοώντας την όλη διαδικασία, ενώ παράλληλα ενημερώθηκαν για τα είδη των Δικαστηρίων και τις υποθέσεις που εκδικάζονται σε καθένα από αυτά. Επίσης, είχαν τη χαρά και την τιμή να συναντήσουν τον Πρόεδρο των Εφετών, κ. Οικονόμου, ο οποίος τους υποδέχθηκε στο γραφείο του, τους ενημέρωσε για τον τρόπο που λειτουργούν τα Δικαστήρια στη χώρα μας και για το λειτούργημα του Δικαστή. Απάντησε στις ερωτήσεις των μαθητών και τους προέτρεψε να υπηρετούν και να υπερασπίζονται πάντα το νόμο και τη δικαιοσύνη από οποιαδήποτε θέση.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε πολύ την κ. Κωνσταντίνα Φωτοπούλου, η οποία προγραμμάτισε, καθόρισε της ημερομηνία της επισκέψεως και υποδέχθηκε τους μαθητές στο Δικαστικό Μέγαρο.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον κ. Οικονόμου, ο οποίος παρά το φορτωμένο πρόγραμμά του, προσφέρθηκε να συναντήσει τους μαθητές και να επικοινωνήσει μαζί τους.

Αφήστε μια απάντηση