Διήμερο Παρουσίασης δράσεων των εκπαιδευτηρίων μας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η διήμερη παρουσίαση δράσεων των εκπαιδευτηρίων μας!Συγκινητική ήταν η προσέλευση του κοινού το οποίο συμμετείχε ενεργά χειροκροτώντας τις προσπάθειες των παιδιών και το αποτέλεσμα των κόπων τους μιας ολόκληρης σχολικής χρονιάς. 

Η παρουσίαση δράσεων αφορούσε κατά κύριο λόγο τις δράσεις που πραγματοποιούνται μετά το πέρας του σχολικού ωραρίου.  Οι δράσεις αυτές του σχολείου χάρη στην εμπιστοσύνη των γονέων, στις προσπάθειες των υπευθύνων καθηγητών και κυρίως των μαθητών μας, αποτελούν πλέον εδραιωμένο για τα εκπαιδευτήριά μας θεσμό.

Οι δραστηριότητες εκτός του σχολικού ωραρίου δίνουν την ευκαιρία για ουσιαστική μάθηση με πιο βιωματικό τρόπο. Φέτος, στις υφιστάμενες προστέθηκαν νέες θεματικές ενότητες και εμπλουτίστηκαν οι δράσεις μας. Δράσεις που στοχεύουν στη δημιουργική έκφραση και κυρίως στην ομαλή κοινωνικοποίηση των μαθητών, που διαπιστώνουμε πως αποτελεί το στοίχημα της εποχής μας.

Στη διάρκεια του διημέρου παρουσιάστηκαν:

Από το δημοτικό:

Εργαστήρι μουσικών οργάνων

Θεατρική ομάδα

Εργαστήρι εικαστικών

Ομάδα Φιλαναγνωσίας

Χορωδία

Εργαστήρι Ρομποτικής

Ομάδα Παραδοσιακών χορών

Από το Γυμνάσιο και το Λύκειο: η ομάδα δημιουργικής γραφής του Γυμνασίου, το περιβαλλοντικό πρόγραμμα του Γυμνασίου, το πολιτιστικό πρόγραμμα του Λυκείου, η συμμετοχή μας στο Model United Nations (MUN), η μαθητική ορχήστρα και η παράσταση της θεατρικής ομάδας του Γυμνασίου

Μάθαμε από τα παιδιά, καμαρώσαμε τις δεξιότητές τους, γελάσαμε με τον ευφάνταστο τρόπο τους, αλλά και προβληματιστήκαμε με τα ζητήματα που έθιξαν.

Ευχαριστούμε θερμά τους συναδέλφους καθηγητές και δασκάλους που εργάστηκαν για την προετοιμασία και την άψογη υλοποίηση των παρουσιάσεων του διημέρου! Με την ευχή να ζήσουμε ανάλογες στιγμές χαράς και δημιουργικότητας, ανανεώνουμε το ραντεβού μας για του χρόνου!

Περισσότερες φωτογραφίες εδώ

Αφήστε μια απάντηση