Δ’ Τάξη: Φτιάχνουμε το δικό μας παραμύθι!

Στο πλαίσιο του μαθήματος της Γλώσσας, της Παραγωγής Γραπτού Λόγου (Έκθεση) και της Φιλαναγνωσίας, οι μαθητές της Δ’ τάξης φτιάχνουν το δικό τους παραμύθι!

 Αξιοποιώντας την τριλογία του Aaron Becker, από τις εκδόσεις Φουρφουρί, μια σειρά βιβλίων, με περίτεχνη & εντυπωσιακή εικονογράφηση, χωρίς, ωστόσο, αφηγηματικό κείμενο, οι μαθητές της Δ΄ τάξης, εργάζονται συνεργατικά σε τρεις ανομοιογενείς ομάδες και γράφουν τα λόγια της ιστορίας! 

Τα βιβλία αυτά επιτρέπουν στον αναγνώστη κάθε ηλικίας να βυθιστεί στην ιστορία και να τη στολίσει με τη δική του προσωπική αφήγηση. Έτσι, οι μαθητές απολαμβάνουν αυτό το ταξίδι στους μαγικούς κόσμους του συγγραφέα, εμπνέονται, διαπραγματεύονται ως ομάδα τις ιδέες τους, συζητούν, οργανώνουν και παράγουν το δικό τους αφηγηματικό κείμενο. Απώτερος στόχος αυτής της δραστηριότητας είναι να αγαπήσουν τα παιδιά το βιβλίο  και να μειωθούν, παράλληλα, τα αρνητικά συναισθήματα (άγχος, αίσθηση έλλειψης φαντασίας) που πιθανώς να έχουν απέναντι στην παραγωγή γραπτού λόγου. 


Στο τέλος της σχολικής χρονιάς, οι τρεις ομάδες θα αφηγηθούν την ιστορία τους στους συμμαθητές τους και εκείνη η ιστορία που θα καταφέρει να μας “ταξιδέψει” περισσότερο στον μαγικό κόσμο του συγγραφέα θα βραβευτεί! 

dav
dav
dav
dav
dav
dav

Αφήστε μια απάντηση