Εκπαιδευτική 3ήμερη εκδρομή στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού προγράμματος Γυμνασίου – Λυκείου

Το φετινό περιβαλλοντικό πρόγραμμα Γυμνασίου – Λυκείου των εκπαιδευτηρίων μας ολοκληρώθηκε με την τριήμερη εκδρομή  που πραγματοποιήθηκε στις 9 Απριλίου στην όμορφη πόλη των Τρικάλων.

Το ταξίδι μας ξεκίνησε στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων (Μουσείο Μανιταριών), όπου είχαμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε μια αξιόλογη συλλογή πτηνών, θηλαστικών και διαφορών ειδών μανιταριών από την Ελλάδα, την Ευρώπη και ολόκληρο τον κόσμο. Ο τρόπος παρουσίασης των συλλογών μέσα από διοράματα, αναπαριστά με απόλυτη ακρίβεια το φυσικό περιβάλλον που διαβιούν τα ζώα και αναπτύσσονται τα μανιτάρια. 

Σημαντικός σταθμός του ταξιδιού μας ήταν η Λίμνη Πλαστήρα όπου επισκεφτήκαμε τον Βοτανικό Κήπο Νεοχωρίου. Εκεί οι μαθητές μας παρακολούθησαν στο υπαίθριο αμφιθέατρο του κήπου το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Παρασκευή αιθέριου ελαίου και βάμματος». Ευχαριστούμε θερμά τον υπεύθυνο του κήπου κ. Καραντώνη Γιώργο  για την φιλοξενία , τη ξενάγηση και τις πολύτιμες πληροφορίες για τη θεραπευτική αξία των βοτάνων.

Συνεχίσαμε με αθλητικές δραστηριότητες στην περιοχή της λίμνης όπως υδροποδήλατο, τοξοβολία κ.ά. Τα παιδιά μπόρεσαν, διασκεδάζοντας μέσα από το παιχνίδι, να έρθουν σε επαφή με το φυσικό περιβάλλον της περιοχής.

Το ταξίδι μας ολοκληρώθηκε με προσκύνημα στις Ιερές Μονές Αγίου Στεφάνου και Μεγάλου Μετεώρου.

Κατά την επιστροφή μας, δεν μπορούσαμε παρά να κάνουμε μια σύντομη στάση στην ιστορική πόλη των Ιωαννίνων. Η περιήγηση μας στο Μουσείο Αργυροτεχνίας, στο κάστρο της πόλης, βοήθησε τα παιδιά να θαυμάσουν και να γνωρίσουν την ηπειρώτικη παράδοση στην αργυροτεχνία και τη σύνδεση αυτής της τέχνης με τα κοινωνικά δεδομένα της εποχής κατά την οποία αυτή  αναπτύχθηκε και άκμασε. 

Επιστρέψαμε έχοντας γεμάτες τις αποσκευές μας με όμορφες εικόνες, μοναδικές εμπειρίες και πολύτιμες γνώσεις!

Αφήστε μια απάντηση