6.12.2023 – ΜΑΘΗΜΑΤΑ Β

Ανακοινώσεις:

α. Αγοράζω και φέρνω άμεσα έναν καμβά (διαστάσεις περίπου 30×20). Ο Βασίλης, η Αφροδίτη, η Μαρία Νίκη και η Ελένη να μην αγοράσουν καινούριο, γιατί έχουν ήδη καμβά στο σχολείο.

β. Το Σάββατο 9.12.2023 θα συμμετέχουμε τραγουδώντας, μαζί με το Νηπιαγωγείο, στην εκδήλωση που διοργανώνει ο Σύλλογος “Φλόγα” στη Ρήγα Φεραίου. Οι μαθητές θα φοράνε το πράσινο μπλουζάκι του Σχολείου, μαζί με ένα κόκκινο σκουφί Αϊ Βασίλη. Θα δοθεί ανακοίνωση για την ώρα και το σημείο παρουσίασης. Από τη “Φλόγα” μάς ενημέρωσαν ότι θα μας ανακοινώσουν Πέμπτη – Παρασκευή την ακριβή ώρα που θα συμμετέχει το σχολείο μας. (Πιστεύω θα είναι γύρω στις 11 π.μ.)

γ. Το χριστουγεννιάτικο παζάρι, για το οποίο ετοιμάζουμε τις κατασκευές, θα πραγματοποιηθεί Κυριακή 17 Δεκεμβρίου το απόγευμα.

ΓΛΩΣΣΑ

Κάναμε…
Βοηθητικές Ασκήσεις: σελ. 92.
Ανθολόγιο : σελ. 74 – 75.
Για το σπίτι…
Ανάγνωση: Ανθολόγιο σελ. 74.
Γραφή και Ορθογραφία : Ανθολόγιο σελ. 74 την πρώτη στροφή.
Βοηθητικές Ασκήσεις: σελ. 95 – 96.

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ

Κάναμε…
Τετράδιο Εργασιών: σελ. 32 ασκ. β, σελ. 38 ασκ. β και γ, σελ. 39 ασκ. ε.
Βιβλίο Μαθητή: από το πίσω μέρος του βιβλίου, στις χοντρές σελίδες, κόψαμε τα λευκά κομμάτια τάγκραμ και σ΄ ένα χρωματιστό χαρτί φτιάξαμε μια γατούλα.
Για το σπίτι…
Βιβλίο Μαθητή: πηγαίνω στις χοντρές σελίδες, στο πίσω μέρος του βιβλίου, και κόβω τα χρωματιστά τάγκραμ. Σε δύο λευκά φύλλα φτιάχνω 2 από τα 3 σχέδια που έχει στο Τετράδιο Εργασιών στη σελ. 32 (καρέκλα, κύκνος, Ε). Προσοχή! Και στα τρία σχέδια το πλάγιο παραλληλόγραμμο πρέπει να τοποθετηθεί ανάποδα για να βγει η εικόνα. Το κολλάω, δηλαδή, ανάποδα και το ζωγραφίζω πράσινο!!

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ

ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΑΓΓΛΙΚΑ

1)Student’s p.28 Aνάγνωση
2)Γραφή 2 φορές τις λέξεις cat,dog,fish,bird
3) Να μάθουν ορθογραφία τις cat,dog

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ