Διεθνής Μαθηματικός Διαγωνισμός «Καγκουρό» 2023

Ο Διεθνής Μαθηματικό Διαγωνισμός “Καγκουρό” για τη φετινή χρονιά προγραμματίζεται για το Σάββατο, 1 Απριλίου 2023 στις 9 το πρωί, με φυσική παρουσία των μαθητών στα Κέντρα Εξέτασης.

Τα Εκπαιδευτήριά μας , και για τη φετινή χρονιά, είναι το μοναδικό Εξεταστικό Κέντρο του Διαγωνισμού στην Αχαΐα και οι εγγραφές έχουν ήδη ξεκινήσει με καταληκτική ημερομηνία τις 10 Μαρτίου 2023.Νέο: Παράταση εγγραφών μέχρι και 20 Μαρτίου 2023

Για να εγγραφείτε στον Διαγωνισμό επιλέξτε την εικόνα “Εγγραφή”. Ακολουθήστε τις οδηγίες για να εγγραφείτε, καθώς και για να επικυρώσετε την εγγραφή σας με τη συνδρομή που απαιτείται των 12,50€ . Το ποσό αυτό καλύπτει τα έξοδα του διαγωνισμού, τα δώρα που παίρνουν όλοι οι συμμετέχοντες (των οποίων η αξία είναι μεγαλύτερη από τη συνδρομή) και τα βραβεία των διακριθέντων. 

 

Στο διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος όλοι οι μαθητές από τη Β’ Δημοτικού μέχρι και  τη Γ’ Λυκείου.
Τα θέματα στα οποία διαγωνίζονται δεν απαιτούν ειδικές γνώσεις μαθηματικών και δεν απευθύνονται μόνο σε μαθητές με ιδιαίτερη κλίση στα Μαθηματικά. Ο κοινός νους, η καθαρή σκέψη και η αγάπη για τα Μαθηματικά είναι αρκετά εφόδια για να αντιμετωπίσει κανείς τα θέματα του διαγωνισμού.
Όλοι οι μαθητές που παίρνουν μέρος στο διαγωνισμό λαμβάνουν δώρα με εκπαιδευτικό περιεχόμενο, ανεξάρτητα από την επίδοσή τους, και μια βεβαίωση συμμετοχής.
Επιπλέον, ένας στους έξι διαγωνιζόμενους παίρνει επιπρόσθετα συμβολικά βραβεία με βάση την επίδοσή του.

Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 2610224260 και στο email info@anagennisiedu.gr με θέμα: ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΚΑΓΚΟΥΡΟ 2023

 

ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ

Ο Διεθνής Μαθηματικός Διαγωνισμός «Καγκουρό» είναι ο μεγαλύτερος εκπαιδευτικός διασκεδαστικός διαγωνισμός στον κόσμο, με συμμετοχή 6,5 εκατομμυρίων μαθητών από 70 χώρες. Η Ελλάδα άρχισε να συμμετέχει στον διαγωνισμό από το Μάρτιο του 2007
Η φιλοσοφία του διαγωνισμού βασίζεται στην αρχή ότι τα Μαθηματικά είναι μία κουλτούρα η οποία πρέπει να παρέχεται σε όλους. Ειδικά, επειδή τα Μαθηματικά καλλιεργούν την σκέψη και φέρνουν πνευματική ικανοποίηση, δεν πρέπει να απευθύνονται μόνο σε λίγους.

 

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ: