Δημιουργικό Εργαστήρι για Γονείς με την Ψυχολόγο Msc Καικιλία Κατσιβαρδά

Καικιλία ΚατσιβαρδάΤην Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014 στο χώρο του Νηπιαγωγείου μας πραγματοποιήθηκε ένα «Δημιουργικό εργαστήρι για γονείς: Το ταξίδι της Επικοινωνίας – Οι Γονείς ρωτούν, εμείς απαντούμε!» με την Ψυχολόγο, MSc Καικιλία Γρηγ. Κατσιβαρδά.
Η κ.Καικιλία Κατσιβαρδά είναι ψυχολόγος, ειδικευμένη στην προσωποκεντρική, οικοσυστημική και σχεσιοδυναμική προσέγγιση. Οι μεταπτυχιακές της σπουδές εστιάζουν στην Συμβουλευτική στο χώρο της Εκπαίδευσης , στην Σχολική ψυχολογία, στην Ειδική αγωγή και στις  εξαρτήσεις. Εργάζεται θεραπευτικά με οικογένειες, ζευγάρια, νέους, έφηβους και παιδιά – ατομικά και ομαδικά — από το 2005. Έχει επιστημονικό και συγγραφικό  έργο με την μορφή δημοσιεύσεων, ανακοινώσεων, ομιλιών, μεταφράσεων κ.α.  Υπηρετεί στο χώρο της δημόσιας εκπαίδευσης από το 2000 έως και σήμερα. Στο χώρο της εκπαίδευσης έχει εργαστεί σε διαφορετικά πλαίσια (Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων Ν. Αχαΐας, Ειδική Αγωγή κ.α) συχνά από θέσεις ευθύνης. Έχει εργαστεί σε ευρωπαϊκά προγράμματα που στοχεύουν στην αντιμετώπιση των διακρίσεων και του στιγματισμού των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων (χρήστες ουσιών, γυναίκες, μετανάστες κ.α) με την ιδιότητα της επιστημονικά υπεύθυνης.  Τα τελευταία  δέκα χρόνια υπηρετεί τα Κλαμπ Οικογενειών με Προβλήματα από το Αλκοόλ, στην Πάτρα. Έχει υλοποιήσει και συντονίσει εργαστήρια γονέων, σχολειά και ομάδες γονέων τόσο στη Πάτρα, όσο και σε όλη την Ελλάδα.  Είναι παντρεμένη με τον Αλέξανδρο Δ. Νικολάου και μητέρα τεσσάρων παιδιών.
Συντονιστές αυτού του ιδιαίτερου εργαστηρίου ήταν μαζί με την κ.Καικιλία και ο Διευθυντής του δημοτικού σχολείου κ. Αρχοντής Αντώνης και η Προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου κ. Αθανασίου Μαρία. Ο βιωματικός χαρακτήρας του εργαστηρίου/συνάντησης ενθάρρυνε  τους  γονείς που συμμετείχαν να εκφράσουν απορίες, άγχη και φόβους που έχουν, για διάφορες καταστάσεις και προβλήματα διαχείρισης αυτών των καταστάσεων  μέσα στην καθημερινότητά τους. Πιο συγκεκριμένα, καθισμένοι σε κύκλο και μέσα από παιχνίδια γνωριμίας, οι γονείς ένιωσαν άνετα και όλοι μαζί γίναμε μια ομάδα στην οποία ο ένας συμπλήρωνε τις ιδέες και τις απόψεις του άλλου πάντα με την καθοδήγηση της έμπειρης ψυχολόγου. Η κ.Καικιλία Κατσιβαρδά πριν μπει στην ανάλυση διαφόρων προβληματικών καταστάσεων που απασχολούν τους γονείς και στην  παρουσίαση τρόπων επίλυσής τους, μας παρουσίασε μικρά κειμενάκια μέσα από τα οποία ξεδιπλώνονταν οι θεματικές που θα αναλύαμε παρακάτω. Το εργαστήρι των γονέων είχε ενδιαφέρον και θετική επίδραση στους συμμετέχοντες και αναμένεται και συνέχεια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.