Η καλύτερη εκδρομή της χρονιάς

Επίσκεψη της Γ΄ Λυκείου στην Μέριμνα.

«Η καλύτερη εκδρομή της χρονιάς» είπε ο Γιάννης  φεύγοντας και έτσι ήταν τελικά .

Την Τρίτη 5 Μαΐου οι μαθητές της Γ’ Λυκείου  ακολουθώντας την γνωστή διαδρομή με τα πόδια (πεζοπορία στο μάθημα της γυμναστικής) απ’ το σχολείο στο μοναστήρι της Παναγίας της Γηροκομήτισσας , έφτασαν στην Μέριμνα Παιδαγωγικό κέντρο  για έναν διαφορετικό αγώνα μπάσκετ .Όλοι και όλα ήταν έτοιμα .Οι παίκτες , οι θεατές , το καθαρό γήπεδο, το κρύο νεράκι και  κυρίως η καλή διάθεση .

Οι απαραίτητες συστάσεις συνοδεύτηκαν με αγκαλιές και γέλια. Έτσι είναι τα παιδιά και το προσωπικό της Μέριμνας. Έχουν μια αγκαλιά για όλους. Οι παίκτες μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο, έκαναν προθέρμανση και ξεκίνησε ο αγώνας. Επίθεση, άμυνα, καλάθια με πανηγυρισμούς… Όλα τα είχε! Ένας αγώνας διαφορετικός από τους άλλους που το αποτέλεσμα ήταν γνωστό εκ των προτέρων. Νικητές ήταν όλοι οι συμμετέχοντες και οι παρευρισκόμενοι.

Μετά το τέλος του αγώνα όλοι σαν μια παρέα ανηφόρισαν στις εγκαταστάσεις της Μέριμνας. Η κυρία Αναστασίου, υπεύθυνη του ιδρύματος , ξενάγησε τους μαθητές στους χώρους. Η αίθουσα ραπτικής, γυμναστικής, σαπουνιού, το κηροπλαστείο, τους εξέπληξαν  με τα έργα των μαθητών της Μέριμνας. Παντού υπήρχε ένα χαμόγελο και μια αγκαλιά να τους περιμένει. Η ξενάγηση τελείωσε με πρωινό, ζεστή τυρόπιτα και χυμό για όλα τα παιδιά.

Η εκδρομή έλαβε τέλος με ανταλλαγή ευχετήριων καρτών και φωτογραφίες  αλλά κυρίως με την υπόσχεση ότι η φιλία που μόλις ξεκίνησε θα είναι η αφορμή για επόμενες συναντήσεις.

«Η εμπειρία μοναδική», είπε ο Χάρης .

Ευχαριστούμε πολύ τους μαθητές και το προσωπικό της Μέριμνας!

Εις το επανιδείν…

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.