Η μαθήτριά μας Δήμητρα – Αναστασία Καννά στη Βουλή των Εφήβων

Ολοκληρώθηκαν τη Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016 οι εργασίες της ΚΑ΄ Συνόδου της Βουλής των Εφήβων, στην οποία η μαθήτρια της Β΄ Λυκείου Δήμητρα Αναστασία Καννά έλαβε μέρος ως βουλευτής του Νομού Αχαΐας, εκπροσωπώντας επάξια την εκλογική της περιφέρεια και το σχολείο της, το Ιδιωτικό Λύκειο «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΙΚΕ».
Η μαθήτρια συμμετείχε στην επιτροπή «Παιδεία και Πολιτισμός» και για την εμπειρία της δήλωσε τα εξής: «Ήταν μια φοβερή εμπειρία. Ήρθαμε σε επαφή με τις διαδικασίες του κοινοβουλίου. Συνειδητοποιήσαμε πόσο μεγάλη είναι η ευθύνη των βουλευτών. Ακούστηκαν απόψεις, διατυπώθηκαν διαφωνίες, διαμορφώθηκαν και κατατέθηκαν προτάσεις σε θέματα που αφορούν όλους μας. Επιπλέον, γνωρίσαμε άτομα από όλη την Ελλάδα, την Κύπρο, τον απόδημο ελληνισμό. Μέσα σε τέσσερις μέρες δημιουργήσαμε φιλίες, που φαίνεται ότι θα συνεχίσουν να υφίστανται για πολύ καιρό ακόμα. Αποκτήσαμε εμπειρίες και αναμνήσεις, που θα τις έχουμε μέσα μας μια ζωή.»
Η εκπαιδευτική κοινότητα των Εκπαιδευτηρίων «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΙΚΕ» συγχαίρει όλους τους έφηβους βουλευτές που έλαβαν μέρος στη σύνοδο για την ωριμότητα με την οποία αντιμετώπισαν την όλη διαδικασία. Είναι ενθαρρυντικό να διαπιστώνουμε ότι οι νέοι μας διαθέτουν κρίση, γνώσεις, άποψη και διάθεση να αλλάξουν όλα όσα δε μας αρέσουν γύρω μας. Οι νέοι αποτελούν το παρόν και το μέλλον αυτού του τόπου και οφείλουμε να τους ακούμε με σεβασμό και προσοχή.
Τέλος, συγχαίρει τη μαθήτρια Δήμητρα Αναστασία Καννά και της εύχεται ολόψυχα κάθε καλό και πρόοδο στη ζωή της,

Αφήστε μια απάντηση