Υποτροφία “Κακούρη”

Υποτροφίες αριστείας «ΚΑΚΟΥΡΗ» στα Εκπαιδευτήρια «Αναγέννηση»
για μαθητές της Α΄ Γυμνασίου και Α΄ Λυκείου.

Κατά το σχολικό έτος 2019-2020, η διακεκριμένη συγγραφέας κα Αθηνά Κακούρη θα χορηγήσει υποτροφία στη μνήμη των γονέων της, Αμαλίας και Χαριλάου Κακούρη, οι οποίοι υπηρέτησαν διακριτικά και με συνέπεια την κοινωνία της πόλης μας. Η κυρία Κακούρη πέρα από τη συστηματική ενασχόληση με το συγγραφικό της έργο και τη μελέτη της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας ενδιαφέρεται ενεργά για τους μαθητές και τις αγωνίες τους. Με τη διεύθυνση των Εκπαιδευτηρίων μοιράζεται τους ίδιους προβληματισμούς για το σύγχρονο σχολείο και τις προτεραιότητές του. Το γεγονός ότι για την προσφορά της αυτή επιλέγει τα Εκπαιδευτήρια «Αναγέννηση» είναι δείγμα της αναγνώρισης της ποιοτικής εκπαίδευσης που παρέχεται σε αυτά. Για την πρωτοβουλία της αυτή, η διεύθυνση του σχολείου την ευχαριστεί θερμά και τη νιώθει αρωγό των προσπαθειών της!

Η «Υποτροφία Κακούρη» απευθύνεται σε μαθητές αποφοίτους δημοσίων σχολείων, οι οποίοι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να ανταπεξέλθουν στα δίδακτρα ενός ιδιωτικού σχολείου. Αφορά σε δύο μαθητές, ένα μαθητή της Α´ Γυμνασίου και ένα της Α´ Λυκείου, και καλύπτει το σύνολο των διδάκτρων για όλη τη διάρκεια των σπουδών των υποτρόφων μέχρι την αποφοίτησή τους από το Γυμνάσιο και το Λύκειο αντίστοιχα. Κάθε χρόνο, όμως, θα επανεξετάζεται αν εξακολουθούν να πληρούνται οι προϋποθέσεις ως προς την σχολική επίδοση και το ήθος των υποτρόφων.

Η υποτροφία θα χορηγηθεί στους μαθητές που θα πληρούν τα ακόλουθα κριτήρια:
• Διάκριση σε εισαγωγικές εξετάσεις: συνολική βαθμολογία πάνω από 80% σε τρία μαθήματα.
• Βαθμός απολυτηρίου Δημοτικού ή Γυμνασίου αντίστοιχα.
• Εξαιρετικό ήθος, ποιοτικά στοιχεία, τα οποία – κατά την κρίση επιτροπής των Εκπαιδευτηρίων – διασφαλίζουν την ιδιαίτερη συμβολή των υποψηφίων υποτρόφων στη σχολική ζωή.

Η διαδικασία επιλογής των υποτρόφων θα έχει ως εξής:

Α. Διαδικασία αίτησης ενδιαφερομένων για την «Υποτροφία Κακούρη» στη Γραμματεία των Εκπαιδευτηρίων μέχρι τις 6/6/2019.

Β. Εξετάσεις

Οι υποψήφιοι μαθητές θα λάβουν μέρος σε γραπτές εξετάσεις για την εισαγωγή μαθητών στην Α΄ Γυμνασίου και στην Α΄ Λυκείου. Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν τον ερχόμενο Ιούνιο, μετά τη λήξη του σχολικού έτους, στις εγκαταστάσεις του σχολείου, Γηροκομείου 61, στην Πάτρα. Η ακριβής ημερομηνία και η εξεταστέα ύλη θα ανακοινωθούν έγκαιρα στην ιστοσελίδα του σχολείου.
Και για τις δύο βαθμίδες τα εξεταζόμενα μαθήματα είναι:
1. Νέα Ελληνικά
2. Ιστορία
3. Μαθηματικά

Καθεμία από τις τρεις δοκιμασίες (Νέα Ελληνικά, Ιστορία, Μαθηματικά) βαθμολογείται με άριστα τις 100 μονάδες. Κριτήριο θα αποτελεί το άθροισμα της βαθμολογίας των τριών μαθημάτων.

Γ. Συνέντευξη
Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, οι επιτυχόντες που θα έχουν συγκεντρώσει συνολική βαθμολογία πάνω από 80% και στα τρία μαθήματα θα κληθούν σε συνέντευξη από επιτροπή των Εκπαιδευτηρίων, η οποία θα έχει και την ευθύνη της τελικής επιλογής.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Γραμματεία του σχολείου (Γηροκομείου 61, Πάτρα, τηλ. 2610224260, email: info@anagennisiedu.gr) ή στον ιστότοπο του σχολείου www.anagennisiedu.gr

Λεπτομέρειες, Ύλη και Ημερομηνία Εξετάσεων

Αφήστε μια απάντηση