Σκακιστική Γιορτή

Την Τετάρτη 3 Ιουνίου τα Εκπαιδευτήριά μας πραγματοποίησαν μια πρωτότυπη εκδήλωση αφιερωμένη στο Σκάκι.

Η ομάδα Σκάκι του Σχολείου μας διοργάνωσε ένα μίνι τουρνουά σκάκι για τα παιδιά που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση. Πραγματοποιήθηκαν 4 γύροι απ’ τους οποίους αναδείχθηκαν οι νικητές, οι οποίοι και βραβεύθηκαν στο τέλος της εκδήλωσης.

Παράλληλα με το τουρνουά των παιδιών οι γονείς παρακολούθησαν την ταινία με θέμα το σκάκι “Ψάχνοντας τον Μπόμπι Φίσερ”, που αφηγείται την ιστορία του Τζος, ενός παιδιού-θαύμα, απ’ τη γνωριμία του με το σκάκι μέχρι την κατάκτηση του πρωταθλήματος παίδων των ΗΠΑ.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε το Simultane BlindFold Chess (ένας αγώνας τυφλού σκάκι με 3 αντιπάλους). O πατρινός Νίκος Ντίρλης, προπονητής της Εθνικής Δανίας Σκακιού σε 2 Ολυμπιάδες (2012-2014), με δεμένα τα μάτια έπαιξε σκάκι με 3 μαθητές μας ταυτόχρονα σε έναν τριπλό αγώνα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Ακολούθησε ένα θεατρικό απ’ τους μαθητές της ομάδας Σκάκι το οποίο μας έδειξε με απλό και όμορφο τρόπο την ιστορία “γέννησης” του Σκακιού.

Τέλος, εκτός απ’ τις βραβεύσεις έγινε και κλήρωση του βιβλίου «Σκάκι και Λογοτεχνία» του κ Γιάννη Αντωνιάδη.

Μια υπέροχη, πρωτότυπη εκδήλωση που μας έδειξε πως το Σκάκι δεν είναι μόνο ένα παιχνίδι που κουνάς πιόνια, αλλά είναι τέχνη, είναι πολιτισμός.

Ένα μεγάλο “μπράβο” και ένα μεγάλο “ευχαριστώ” στην κα Μαρία Αθανασίου, Νηπιαγωγό μας και προπονήτρια Σκάκι για την επιμέλεια και διοργάνωση της Εκδήλωσης καθώς και στον κ. Νίκο Ντίρλη για την παρουσία του και τη συμμετοχή του σε αυτή.

Αφήστε μια απάντηση