Το Γυμνάσιό μας στο Ι.Μ.Ε. και στη Βουλή των Ελλήνων

Την Τρίτη, 7/11/17, το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων πραγματοποίησε εκπαιδευτική εκδρομή στη «Θόλο» του «Ελληνικού κόσμου» του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού και στη Βουλή των Ελλήνων.

Στη «Θόλο» συμμετείχαν σε ένα μοναδικό ταξίδι ανακάλυψης,  σε μια μαγευτική εικονική ξενάγηση στην  Αγία Σοφία, το ναό σύμβολο της Κωνσταντινούπολης και της Ορθοδοξίας. Στην εικονική αυτή περιήγηση ήρθαν σε επαφή με το εσωτερικό του ναού, τον αρχιτεκτονικό του σχεδιασμό, το γλυπτό και ψηφιδωτό διάκοσμο και, παράλληλα, γνώρισαν τις διάφορες φάσεις κατασκευής του μνημείου καθώς και σημαντικά ιστορικά, κοινωνικά και οικονομικά στοιχεία της ζωής του Βυζαντίου.

https://www.youtube.com/watch?v=5sz788fKNys

Στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στους χώρους της Βουλής των Ελλήνων, ενημερώθηκαν για την ιστορία του μνημείου καθώς, για βασικά στοιχεία του δημοκρατικού μας πολιτεύματος και επισκέφτηκαν την έκθεση «Ιωάννης Καποδίστριας: Η πορεία του στο χρόνο». Στην έκθεση  παρουσιάζεται μέσα από χειρόγραφα και έγγραφα, έντυπες εκδόσεις και εφημερίδες, κειμήλια και έργα τέχνης η ιστορία του θεμελιωτή του νεοελληνικού κράτους.

Αφήστε μια απάντηση