Στο πλαίσιο του προγράμματος Αγωγής Υγείας που υλοποιείται από το Νηπιαγωγείο μας, με θέμα τη διατροφή και τίτλο «Τρέφομαι σωστά γεμίζω ενέργεια και χαρά» οι μαθητές μαζί με την Α’ και Β’ Δημοτικού πραγματοποίησαν εκπαιδευτική εκδρομή στο Τυροκομείο Παντελή. Η ξενάγηση στο χώρο ξεκίνησε από το μικροβιολογικό εργαστήριο όπου ελέγχουν την καθαρότητα του γάλακτος από νοθεία. Στη συνέχεια περνάει στο χώρο της αποστείρωσης όπου γίνεται η παστερίωση και μετά το «σούρωμα» από το οποίο διαχωρίζεται το γάλα από το λίπος με το οποίο γίνεται το βούτυρο. Ακολούθως το βρασμένο γάλα ενώνεται με το υλικό που το πήζει και συσκευάζεται σε κεσεδάκια μέχρι να στραγγίξει. Σε έναν ξεχωριστό χώρο το τυρόγαλο συγκεντρώνεται σε δεξαμενές και βράζει ξανά για να γίνει η μυζήθρα και η ξερή μυζήθρα. Τέλος, σε ένα δωμάτιο – ψυγείο φυλάσσονται τα τυριά μέχρι να ωριμάσουν και να βγουν στην αγορά.
Η εκδρομή ολοκληρώθηκε στο Κτήμα Γουρδούπη με λιομάζωμα και γνωριμία με τους διαφορετικούς τρόπους που μάζευαν ελιές πριν τα βενζινοκίνητα μηχανήματα. Η εκδρομή ολοκληρώθηκε στο εργαστήριο ζαχαροπλαστικής όπου οι μαθητές έπλασαν το δικό τους ελιόψωμο.