Ένα περιβαλλοντικό πρόγραμμα φτιαγμένο από εφήβους για τους μικρούς τους φίλους.

Ολοκληρώθηκε και φέτος με επιτυχία το περιβαλλοντικό πρόγραμμα του Γυμνασίου-Λυκείου των εκπαιδευτηρίων μας με τίτλο «Σχεδιάζοντας ένα περιβαλλοντικό μονοπάτι κοντά στην πόλη μας».

Οι συμμετέχοντες μαθητές έγιναν για λίγο δάσκαλοι. Σχεδίασαν από την αρχή περιβαλλοντικό εκπαιδευτικό υλικό (φύλλα εργασίας, ενημερωτική παρουσίαση, παιχνίδια κ.ά.) σχετικό με το έλος της Αγυιάς στην Πάτρα και προσανατολισμένο για αξιοποίηση σε παιδιά μικρότερης ηλικίας. Έτσι, με βοηθούς τους μικρούς φίλους της  Γ΄ Δημοτικού των εκπαιδευτηρίων μας ξεκίνησαν ένα  όμορφο ταξίδι στον μικρό άλλα τόσο σημαντικό υγρότοπο της πόλης μας.

Οι μικροί μας μαθητές, με καθοδηγητές τα παιδιά του Λυκείου μας, παρακολούθησαν, αρχικά, μια διαδραστική παρουσίαση για το έλος και την οικολογική σημασία του.  Στη συνέχεια, έπαιξαν παιχνίδια με θέμα τα ζώα και τα φυτά του υγροτόπου.

Λίγες μέρες αργότερα, επισκέφθηκαν το έλος της Αγυιάς, για να γνωρίσουν από κοντά τα είδη χλωρίδας και πανίδας της περιοχής. Μάζεψαν φυτά και κατευθύνθηκαν για παιχνίδι στην Πλαζ. Αργότερα, μέσα στην τάξη μας έφτιαξαν το δικό τους φυτολόγιο με τα φυτά που είχαν μαζέψει. 

Ήταν μια υπέροχη εμπειρία, που σίγουρα θα μείνει αξέχαστη σε μικρούς και μεγάλους!

Ευχαριστούμε θερμά τη δασκάλα της Γ΄ Δημοτικού των εκπαιδευτηρίων μας κ. Δήμητρα Βογιατζή για τη συνεργασία και τη βοήθειά της.

Αφήστε μια απάντηση