Γυμνάσιο-Λύκειο: Επετειακή διαδικτυακή εκδήλωση για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Επανάστασης


Με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, επισκέφθηκε τα Εκπαιδευτήριά μας ο διακεκριμένος δικηγόρος και ιστορικός κ. Χρήστος Μούλιας, ο οποίος με το πλούσιο ερευνητικό και συγγραφικό του έργο, τη συμμετοχή του σε πολλές παρουσιάσεις ιστορικών, και όχι μόνο, συγγραμμάτων και τον ενεργό του ρόλο σε σωματεία, όπως είναι η Ιστορική και Εθνολογική Εταιρεία της Ελλάδος, κατέχει εξέχουσα θέση στην επιστημονική κοινότητα της πόλης μας.
Ο κ. Μούλιας, μέσω ψηφιακής πλατφόρμας, παρουσίασε στο σύνολο των μαθητών του Γυμνασίου και του Λυκείου μας με πληρότητα και σαφήνεια τα γεγονότα που σημάδεψαν την εξέγερση του έθνους, κυρίως στην ευρύτερη περιοχή του νομού Αχαΐας. Μετά την εισήγησή του, ο ομιλητής μας απάντησε στα εύστοχα ερωτήματα που του έθεσαν οι μαθητές μας, αναδεικνύοντας άγνωστες σε πολλούς λεπτομέρειες που αφορούν σπουδαίες προσωπικότητες της πατρίδας μας, όπως ο Ιωάννης Καποδίστριας.
Ευχή όλων μας είναι πολύ σύντομα οι συνθήκες να μας επιτρέψουν να οργανώσουμε και πάλι παρόμοιες εκδηλώσεις στο χώρο των Εκπαιδευτηρίων μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.