Πανευρωπαϊκή Διάκριση για τον μαθητή του Λυκείου μας, Δημήτριο Ζάχαρη.

Ο μαθητής της Γ’ τάξης του Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων «Αναγέννηση», Ζάχαρης Δημήτριος, συγκαταλέγεται στους 27 καλύτερους νεαρούς μεταφραστές της Ευρωπαϊκής Ένωσης!

Πιο συγκεκριμένα, ο μαθητής πήρε μέρος στον ετήσιο ευρωπαϊκό διαγωνισμό Juvenes Translatores, που πραγματοποιήθηκε στις 25 Νοεμβρίου 2021, σε απευθείας σύνδεση, με τη συμμετοχή 705 σχολείων και 3000 περίπου υποψηφίων.

Στον φετινό διαγωνισμό, λοιπόν, ο Έλληνας νικητής είναι ο Δημήτρης Ζάχαρης, ο οποίος μετέφρασε κείμενο από τα Σλοβάκικα στα Ελληνικά.

Για τη μεγάλη αυτή επιτυχία του, ο μαθητής της «Αναγέννησης», μαζί με τους άλλους 26 νικητές από τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, βραβεύτηκε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες. Παράλληλα, είχε την ευκαιρία να γνωρίσει την πλειοψηφία των υπολοίπων βραβευθέντων και να ανταλλάξει απόψεις για όλα όσα απασχολούν τους νέους της σύγχρονης Ευρώπης, μέσα σε ένα ευχάριστο κλίμα, που τόσο έχει λείψει από όλους τα τελευταία 2 χρόνια.

Η σημαντική αυτή διάκριση αποδεικνύει περίτρανα το υψηλό επίπεδο τόσο των παιδιών που φοιτούν στην «Αναγέννηση» όσο και των εκπαιδευτικών, οι οποίοι τα καθοδηγούν, αξιοποιώντας όλες τις σύγχρονες μεθόδους διδασκαλίας.

Ευχή όλων είναι ο Δημήτρης Ζάχαρης, ο οποίος είναι υποψήφιος στις Πανελλαδικές εξετάσεις του 2022, αλλά και τα υπόλοιπα παιδιά όλων των βαθμίδων της «Αναγέννησης», να έχουν ανάλογες επιτυχίες και να πετύχουν κάθε στόχο, που θα θέσουν στη ζωή τους.

Δείτε ΕΔΩ την στιγμή της βράβευσης στις Βρυξέλες

Αφήστε μια απάντηση