Το Νηπιαγωγείο μας στο Κτήμα Γουρδούπη

Στο πλαίσιο του project: «Ελλάδα μου το λάδι σου», βρεθήκαμε στο κτήμα Γουρδούπη. Αφού είδαμε τα άλογα και το πόνι, πήγαμε στο χώρο όπου βρίσκεται ο σύγχρονος φούρνος, διάφορα μηχανήματα παραγωγής παγωτού και γιαουρτιού αλλά και ο ξυλόφουρνος. Ο υπεύθυνος του χώρου είχε ανάψει κάρβουνα και ξύλα ελιάς μέσα σε αυτόν για να ζεσταθεί και με τη ξύλινη σπάτουλα θα βάζαμε τα ελιοψωμάκια μας.

Φορέσαμε ποδίτσες και καπελάκια και η κυρία Γεωργία μας έδειξε τα υλικά με τα οποία θα φτιάχναμε τη ζύμη. Τα υλικά που χρειαστήκαμε ήταν ελαιόλαδο, ελιές, βούτυρο, μάγια και ζέα αντί για αλεύρι. Μας έδειξε το φυτό απ’ όπου βγαίνει η ζέα και μας εξήγησε ότι δεν είναι σιτάρι αλλά δημητριακό που το καλλιεργούσαν τα πολύ παλιά χρόνια μέχρι που ήρθε στη καθημερινή χρήση το σιτάρι. Είναι πλούσιο σε μαγνήσιο και περιέχει λίγη γλουτένη.

Πλάσαμε το ψωμάκι μας, το στολίσαμε με μια ελίτσα στην κορυφή και με τη ζύμη που περίσσεψε φτιάξαμε διάφορα σχέδια (πλεξίδες, κουλούρες κ.λπ.). Όσο περιμέναμε να ψηθούν είδαμε από μακριά το σπιτάκι των ζώων και παίξαμε στο γήπεδο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.